Passion is the key

Kim Jongkind

Klaar voor je volgende carrière stap? Voeg me toe aan je professionele netwerk!

Hé hallo daar! Wat leuk dat je een kijkje op deze pagina neemt. Graag stel ik mezelf op deze pagina even voor. Ik ben Kim Jongkind en woon in het mooie Valkenburg in Zuid-Limburg. Jongkind Careers staat voor dromen waarmaken. Don’t give up on your dreams, or your dreams will give up on you. Waarom ik van toegevoegde waarde ben voor mijn kandidaten en opdrachtgevers? Omdat je bij mij geen poespas krijgt, maar duidelijke afspraken, een duurzame relatie en vertrouwen. Ik ben een gedreven en betrokken partner. Mijn doel is dat je je gehoord en geholpen voelt én bent!

Maar genoeg over mij. Wie ben jij? Ik wil graag je dromen en ambities weten, en voor de opdrachtgever geldt: wie zoek je? Ik geloof dat dromen uit kunnen komen en help hier graag bij. Ik kijk niet alleen naar functievereisten, maar graaf dieper. Voor de toekomst heb ik nog meer in petto. Mijn missie is dan ook dat ik je, als carrière-zoeker, van een baan naar je droombaan help. Door mijn carrière-zoekers aan een leuke baan te helpen, ervaren zij meer plezier in hun werk én privé. Kortom je algeheel welbevinden.

Voor carrière-bieders betekent dit goede en betrokken werknemers. Want ik ga voor die professionele, duurzame relatie en vooral partnership.

Redactie Ondernemen in Limburg
Maandag 26 september 2022 om 14:19

Starter in Limburg: Kim Jongkind (Jongkind Careers)

In de afgelopen jaren kreeg ze met regelmaat de vraag: ‘Waarom begin je geen eigen bedrijf?’ Toch koos Kim Jongkind (49) er pas dit jaar voor om de stap te zetten. “Ik wist wel dat ik een ondernemend iemand ben, maar maakt je dat ook een goede ondernemer? Dat wilde ik gaan onderzoeken door de daad bij het woord te voegen en begin dit jaar kwam ik tot de conclusie dat de tijd rijp was om met Jongkind Careers te starten.”

In deze tijd starten met een bedrijf dat actief is in de arbeidsmarkt lijkt op het eerste gezicht een gewaagde stap. Bedrijven schreeuwen om personeel dat echter nergens te vinden is. “Ik houd wel van uitdagingen”, zegt Kim. “Tijdens mijn arbeidsverleden in dienstverband heb ik een enorm netwerk opgebouwd in de farmacie, zorg, bouw en techniek. Dat moet je op de juiste manier inzetten in mijn werk. De werkzoekende zit momenteel niet thuis. Die heeft al een baan. De grote vraag is of hij of zij op haar droomplek zit. En daar komt Jongkind Careers om de hoek kijken. Ik wil mensen helpen om van een baan naar hun droombaan over te stappen. Andersom ga ik voor werkgevers op zoek naar mensen die de vacature als droombaan zien.”

Kim is gestart met kantoor aan huis in Valkenburg. “Dat gaat prima. Mijn man Harold heeft al twaalf jaar een financieel adviesbureau aan huis. Zo af en toe kunnen we dan sparren over het ondernemerschap. En het is geen grap… we zijn beiden ons bedrijf op 1 april gestart.

Vertrouwen in jezelf

Er zijn starters die zich in het begin nog wel eens zorgen maken of ze de juiste keuze hebben gemaakt. Herkenbaar? “In de beginfase ben je natuurlijk kwetsbaar. Maar als je vertrouwen in jezelf hebt, hoef je geen slapeloze nachten te hebben. Het is wel even wennen om 24 uur per dag ‘aan’ te staan. Dat is natuurlijk een keuze die ik zelf maak. Allemaal uit persoonlijke drive geboren. Ik wil een ambassadeur zijn voor een kandidaat en eveneens voor een werkgever. Ik heb geen kantooruren van maandag tot en met vrijdag. Als je klanten je nodig hebben, moet je er voor ze zijn. Ik zie dat bij mijn man. Die heeft iedere avond afspraken bij particuliere klanten thuis. Dat wordt enorm gewaardeerd. Hierdoor creëer je onderscheidend vermogen.”

Geen vacature missen? Schrijf je in bij Jongkind Careers!